Fogyás szoptatás alatt

 2015.08.27. 14:09

Ismét itt. Hát a hétvége elég megrázóra sikerült. :) Sajnos három napig egyáltalán nem sikerült jógáznom, mire kitaláltam, hogy a hajnali szoptatás után, visszaaltatva a gyerkőcöt, van minimum egy órám erre. Úgyhogy ez bár sokkal fárasztóbb, még így is megéri, mert egész napra feltöltődöm és van erőm az éjszakai őrjáratra is. :)

A kineziológiai tesztelés sem jött össze teljes terjedelmében, de mindenesetre vitaminhiányt megállapítottam, így a hétvégén elkezdtem ezeket beszedni. Az eredménye pedig elég meglepő lett. Két nap után már nem éreztem magam annyira éhesnek, és a leírt adagok jóval az ezelőttiek alatt maradtak. Éjszaka sem ébredek korgó gyomorral, de a hajnali jóga előtt azért bedobok valamit, hogy legyen hozzá energiám.

8. nap

Előreggeli: tea, 1 müzliszelet

Reggeli: 3 kis paradicsom, fél kígyóuborka, 40 gramm májkrém, 2 puffasztott rizs

Tízórai: fél zacskó fahéjas kölesgolyó

Ebéd: párolt cukkini (egy egész harmada), sült pulykacombbal (kb 100 gramm volt nyersen),  fél csésze barnarizzsel (ez kivételesen itthon készült, azért tudom a mennyiségeket, az első 3 napi ebédet rendeltem), 4 dl alkoholmentes sör

Uzsonna: 1 müzliszelet, barackleves puffasztott amaránttal

Vacsora: zabkása, 1 barack

Utóvacsora: 2 pici paradicsom, 1 kiskanál hagymával sült szalonna

Mozgás: 1 óra jóga több részletben

9. nap

Előreggeli: 1 kocka étcsoki

Reggeli: fél szál debreceni, 4 pici paradicsommal, 1 púpos kiskanál dijoni mustárral

Uzsonna: fél adag zabkása 1 kiskanál lekvárral

Ebéd: 1 csirkecomb, mediterrán zöldségekkel

Uzsonna: fél csomag fahéjas kölesgolyó, 2 nagyobb barack

Vacsora: 3 adag gyümölcsfagyi, 1 paradicsom, fél kígyóuborka, 4 szalámi, kolbászból egy falat kóstoló

Mozgás: 1 óra jóga egyben

Heti észrevételek: Ha álmos az ember, akkor többet kezd el enni. Valamivel pótolni akarja az elvesztett energiát, és automatikusan nyúl a rágcsák után, akkor is, ha nem éhes. A fáradtság ellen viszont számomra inkább a zöldségek és gyümölcsök jók (az alvás lenne a legjobb :)), bár rövid távon nem dob úgy fel mint a cukros kaják, hosszú távon viszont energikusabb lesz tőlük az ember. Ellenben a cukros ételek ideiglenesen feldobnak, de később sokkal fáradtabb lesz tőlük az ember. Sokszor szükségesnek érzem az utóvacsit. Ha nem tudunk időben lefeküdni, akkor újra éhes leszek. Kíváncsi vagyok így az eredményekre. 2 hetente nézem. Magamnak felírtam a kezdő súlyt és méreteket, illetve fotót is csináltam a kedvenc fürdőruhámban, hogy a motiváció megmaradjon és vissza tudjam nézni később. :)

Mivel szoptatás alatt szeretnék pár kilót ledobni, ezért az is fontos tényező, hogy ennek ne a baba lássa a kárát. Bár elvileg mindig eszem amikor éhes vagyok, csak a felesleges nasikat hagytam el, így nagy baj nem lehet. Folyamatosan figyelem a tej mennyiségét és baba növekedését. Eddig nem tapasztaltam semmi negatív eltérést.

A heti ételeket nem válogatom össze, nem tudok erre tervezni, leginkább azt eszem, ami itthon van. Igyekszem mindig tartani itthon friss zöldséget és gyümölcsöt, a többi pedig elég random.

Elég egyhangúnak tűnhet az étrend, ami azért van, mert a boltokban kapható élelmiszerek nagy része tejet tartalmaz, így a joghurt bármennyire is vonzó lenne, nem tehető be az étrendbe. A tejtermékek mellett a péksütik, kenyerek, tejes fagyik szintén kiesnek. Baba teljesen átszervezte az étrendemet. :)

 

 

 

Címkék: táplálkozás fogyókúra szülés után

A bejegyzés trackback címe:

https://nourvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr267733656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása