Fogyás szoptatás alatt

 2016.02.10. 14:01

Eddig azért sem írtam a blogra, mert súlyváltozás nem történt az utolsó bejegyzésem óta. A súlyom valahol 63-61 kg között ingadozott. Mivel már bőven túl vagyunk a kritikus 6 hónapon, a pici lányom is már 8 hónapos múlt, és már nagyon sok mindent eszik, ezért úgy döntöttem, hogy lefogyok az eredeti méretemre. Legalábbis megpróbálok, mert ugye én azt szeretném, hogy a tejcsi is megmaradjon és le is tudjak fogyni.

Kezdő súlynak a legutóbbi mérés eredményét választottam, ami 62,5 volt és kéthetente mérek egyet. Az egyéb méretek maradtak.

Az étrendem annyiban már megváltozott, hogy bármit ehetek. A napi kalóriabevitelemet kb. 1800-2000 kalória közé tettem, mert ennyi kell ahhoz, hogy ne legyek éhes. Példának leírom a tegnapi napomat. (kb. 1900 kcal)

Reggeli: 1 virsli, 20 g kenyér, 5 db koktélparadicsom, 25 g avokádó, 1 kanál dioni mustár, 1 narancsos muffin (sk)

Tízórai: Túrókrém banánnal saját készítésű, 2 db pici mandarin

Ebéd: Zöldséges tortilla 250 g, 1 dl bor

Uzsonna: kakaós muffin (sk), 2 db pici mandarin

Vacsora: sült 3/4 csirkecomb bőre nélkül, 4db koktélparadicsom, 50 g avokádó- de nekem ez egy kicsit még így is nehéz volt, jobban bejönnek a könnyedebb vacsorák (Túrókrém, 1 szelet kenyér zöldségekkel és sonkával, 1 muffin, zabkása lekvárral, gyümölcstál magokkal stb.)

Mozgás:fél óra jazz tréning, séta

A heti mozgás egy másfél órás jóga és fél óra  jazz tréning. Illetve ha jó idő van, akkor minden nap séta. Táncolni még eljárnék heti 1x, de sajnos az már nem fér bele az időmbe.

Amire ismét rájöttem, hogy mennyire fontos az étrend egyénre szabása. Nagyon sok diétában jelen van az estére no szénhidrát elv. Sajnos nálam ez nem annyira működik, mert nagyon nehéznek érzem estére a fehérjedús kajákat. Régebben ettem protein shake-et, amitől ugyan nem lettem rosszul, de éhes maradtam. A vacsora kimaradása sem jöhet szóba nálam, mert korgó gyomorral nem tudok elaludni. Úgyhogy maradok a szénhidrátos vacsoráimnál. :)

Illetve fontos a mozgás egyénre szabása is, mert nem mindegy, hogy mit és mennyit mozgunk. Mert ha túl keveset, akkor nincs eredmény, de ha túl sokat, akkor lehet, hogy megint csak nem lesz eredménye, illetve lesz csak nem az amit mi szeretnénk. Valakinek beválik az akár minden napos intenzív edzés és fogy is tőle, valakinek viszont úgy megnöveli az étvágyát, hogy aztán sokkal nehezebb lesz a dolga. Nálam az utóbbi érvényesül, mert ha minden nap intenzíven edzenék (próbáltam régebben), a szervezetem riadót fújna és tartalékolna a végsőkig. Pl. hiába edzettem heti ötször 1,5 órát (kardió), két nap pihenővel, csak annyit értem el vele, hogy holtfáradtnak éreztem magam a hétvégére és úgy megnőtt az étvágyam, hogy egy dekát sem fogytam. Sőt a fotókon még nagyobbnak tűntem. Így egy hónapig bírtam, de szinte nulla eredménnyel. Majd amikor lecsökkentettem az edzéseim számát heti 1-2-re, akkor kezdtem el fogyni, mert a szervezetem nem volt már folyamatos stresszben.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nourvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr538378796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása